top of page

Ziua Mondială a Poeziei, la „Casa Romanței” din Târgoviște

Târgovişte, 16 martie 2018


Comunicat de presă

Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte vă invită să celebrăm împreună miercuri, 21 martie 2018, ora 12.00, la „Casa Romanţei” din Târgovişte, Bd. Regele Carol I, nr. 3,

Ziua Mondială a Poeziei

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, Arhiepiscopia Târgoviştei, Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi cotidianul „Jurnal de Dâmboviţa”.

Evenimentul de miercuri, 21 martie 2018, face parte din programul „Casa Romanţei – ambasadă a culturii la Târgovişte” şi este menit să trezească în conştiinţa publică şi, în mod special, a tinerilor, respectul faţă de valorile de patrimoniu ale culturii naţionale, între care străluceşte Romanţa ca gen muzical de patrimoniu care promovează poezia românească.

Programul va cuprinde întâlniri cu scriitori şi jurnalişti dâmboviţeni, cu personalităţi ale vieţii artistice, cu profesori, studenţi şi elevi, cu tineri talentaţi şi implicaţi în viaţa culturală a Cetăţii.

Ziua mondială a poeziei este marcată anual la 21 martie, ca urmare a aplicării unei decizii a UNESCO, emisă în timpul celei de-a 30-a sesiuni susţinute la Paris, în perioada octombrie-noiembrie 1999.

„Casa Romanţei” din Târgovişte este un spaţiu muzeal unic în România, care îşi desfăşoară activitatea sub patronajul Federaţiei Europene a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO.

Evenimentele organizate de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte în anul 2018 sunt dedicate celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918 şi Anului European al Patrimoniului Cultural.


Director Alina Mavrodin Vasiliu




Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page