top of page

Preselecții online - Festivalul Național de Romanțe „Crizantema de aur”, ediția a 54-a, 2021

Promovare Preselecții, în perioada 20 august – 10 septembrie 2021, pentru Concursul de Interpretare și Concursul de Creație ale Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, ediția a 54-a, Târgoviște

Vă facem cunoscut că în perioada 21-23 octombrie 2021 se va desfășura în municipiul Târgoviște cea de-a 54-a ediție a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Românești „Crizantema de Aur”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și în parteneriat cu Radio România și cu Televiziunea Română.

Ediţia din acest an are în vedere să promoveze tineri interpreţi de romanţă – laureaţi ai concursului de interpretare şi romanţe noi lansate la concursurile de creaţie ale festivalului.

În acest context, precum şi din dorinţa de a aduce la cunoştinţă cât mai multor interpreţi şi compozitori de romanțe fenomenul muzical național de la Târgoviște, organizăm preselecții online, astfel:

1.Pentru Concursul de Interpretare :

- Ardeal, preselecţie regională online - vineri 3 septembrie 2021, ora 10,00

- Moldova, preselecţie regională online – sâmbătă 4 septembrie 2021, ora 10,00.

- Oltenia-Banat, preselecţie regională online – vineri 10 septembrie 2021, ora 10,00.

- Dobrogea, preselecţie regională online – vineri 10 septembrie 2021, ora 12,00

- Muntenia, preselecţie regională online – sâmbătă 11 septembrie 2021, ora 10,00

- Republica Moldova, preselecţie regională, realizată în perioada 01-10 septembrie 2021, în colaborare cu Uniunea Muzicienilor din Moldova și cu Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău (organizator și persoană de contact: Președinte – Director: Svetlana Bivol).

2. Pentru Concursul de Creaţie :

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Uniunea Muzicienilor din Moldova vor participa la pregătirea Concursului de Creație, prin organizarea preselecțiilor romanțelor înscrise în competiție, în perioada 05 - 10 septembrie 2021, conform calendarului detaliat în Regulamentul oficial.

Ediția a 54-a a Festivalului „Crizantema de aur”, care se va desfășura în perioada 21-23 octombrie 2021 la Târgoviște, va fi structurată pe patru mari secțiuni: Concursul de Interpretare, Concursul de Creație; Concerte, Recitaluri extraordinare şi Evenimente asociate. Secțiunea evenimentelor asociate festivalului include: *Programul Național de Concerte „Tinereţea Romanței”, realizat în România și în Republica Moldova; *Programul „Casa Romanței – ambasadă a culturii la Târgoviște”;*Lansări editoriale și discografice. Evenimentele asociate festivalului vor avea loc în zone istorice din România și Republica Moldova, în perioada octombrie – decembrie 2021, inclusiv la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște - spațiu muzeal unic în România.

Regulamentul Oficial al Festivalului, fişele de înscriere, detalii şi alte informaţii suplimentare sunt postate pe site-ul www.crizantemaaur.ro şi aici.

Vă mulțumim!Sfârșitul comunicatului de presă

Persoana de contact: Alina Mavrodin Vasiliu, Director artistic al Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur” Târgoviște, ediția a 54-a, 2021. Tel.: 0722/335.013. E-mail: alina.mavrodin.vasiliu@gmail.comKommentare


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page