top of page

"Crizantema de aur", sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural



❚ În acest context deosebit de onorant, municipiul Târgovişte va fi promovat pe harta evenimentelor şi proiectelor desfăşurate în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural, dat fiind că Festivalul Naţional de Romanţe “Crizantema de aur” a fost nominalizat să se desfăşoare sub egida EYCH, iar Institutul Naţional al Patrimoniului va contribui la promovarea Festivalului în Uniunea Europeană pe tot parcursul anului 2018

ANDREI VASILIU



Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare a Romanţei “Crizantema de aur”, ediţia a 51-a, 2018, a fost selectat de Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) ca fiind relevant pentru a se desfăşura în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural 2018, la solicitarea şi în baza documentaţiei depuse la INP de către Centrul Cultural pentru UNESCO “Cetatea Romanţei” Târgovişte. De asemenea, Festivalul Naţional “Crizantema de aur” a primit acordul de a utiliza identitatea vizuală a #EYCH (European Year of Cultural Heritage), deoarece contribuie la atingerea obiectivelor acestei acţiuni europene, aşa cum prevede decizia UE 2017/864 a Parlamentului European şi a Consiliului din 17 mai 2017 privind Anul European al Patrimoniului Cultural 2018. În acest context deosebit de onorant, municipiul Târgovişte va fi promovat pe harta evenimentelor şi proiectelor desfăşurate în cadrul Anului European al Patrimoniului Cultural, dat fiind că Festivalul Naţional de Romanţe “Crizantema de aur” a fost nominalizat să se desfăşoare sub egida EYCH, iar Institutul Naţional al Patrimoniului va contribui la promovarea Festivalului în Uniunea Europeană pe tot parcursul anului 2018.


Prin decizia 2017/864, Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene au desemnat oficial anul 2018 drept Anul European al Patrimoniului Cultural. 2018 este, din acest punct de vedere, un an fără precedent pentru numărul şi importanţa activităţilor şi iniţiativelor pan-europene ce se adresează publicului larg şi profesioni ştilor din domeniul patrimoniului cultural. Scopul Anului European al Patrimoniului Cultural este încurajarea societăţii de a descoperi şi explora patrimoniul european, de a creşte conştientizarea pentru istoria şi valorile comune şi de a consolida apartenenţa la diversitatea culturală din spaţiul european. Institutul Naţional al Patrimoniului, coordonatorul naţional al Anului European al Patrimoniului Cultural în România, a lansat apelul naţional pentru proiecte din domeniul patrimoniului cultural material, imaterial şi digital ce se vor putea derula în anul 2018 sub egida Anului European al Patrimoniului. Logo-ul “Anul European al Patrimoniului Cultural” este atribuit acelor proiecte care se înscriu în obiectivele şi priorităţile Anului European al Patrimoniului Cultural. Proiectele şi iniţiativele puse în aplicare în statele membre, municipalităţile şi regiunile din UE vor fi completate de proiecte transnaţionale finanţate de către UE. De exemplu, Comisia va organiza, împreună cu statele membre, evenimentul emblematic al Anului European al Patrimoniului Cultural intitulat “Assises du Patrimoine”, pentru a începe să lucreze la un plan de acţiune al UE pe termen lung pentru cultură şi patrimoniul cultural.



Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page