top of page

Mărțișoare muzicale de la Banca Transilvania, în programul "Casa Romanței - ambasadă a culturii

Un eveniment de o înaltă calitate artistică, organizat de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște și susținut cu gingășie și profesionalism de Banca Transilvania din Târgoviște, a avut loc marți seara, la Casa Romanței, cu dedicație specială pentru Ziua Internațională a Femeii. Numeroase cliente ale Băncii Transilvania au fost răsplătite la Casa Romanței din Târgoviște cu o primire de zile mari, minuțios gândită și realizată de Mădălina Marinescu, inimoasa directoare a sucursalei târgoviștene a BT și de echipa sa. În decorul rafinat al unui spațiu muzeal unic în România dedicat istoriei Romanței, clientele Băncii Transilvania au fost răsfățate cu un program artistic deosebit, susținut de harpista Cristina Munteanu, de soprana Cristina Dan (premiul I la Festivalul Național „Crizantema de aur” 2002) și de interpreta Alina Mavrodin Vasiliu, în dubla sa calitate de director al Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște și de director artistic al Festivalului Național „Crizantema de aur”. Este important să menționăm că cele trei artiste sunt ele însele cliente fidele ale BT.
Invitatele BT, răsfățate la Casa Romanței

Astfel, începând cu ora 18:30, Casa Romanței a devenit neîncăpătoare pentru doamnele și domnișoarele invitate de Banca Transilvania, care au avut ocazia să fie introduse în atmosfera romantică de prezentarea emoționantă făcută de jurnalistul Teodor Vasiliu, inițiatorul și realizatorul Casei Romanței din Târgoviște și președintele Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței”, autor al monografiei „Istoria Crizantemei de Aur” – unică în România. Gazdă plină de farmec pentru clientele Băncii Transilvania a fost întru totul directoarea Mădălina Marinescu, ajutată impecabil de colegele sale, adevărate furnicuțe zâmbitoare, discrete și cochete care au făcut, din serviciile de protocol, bijuterii de artă culinară. Invitatele la eveniment au oferit aplauze cu multă generozitate și au primit, la plecare, gingașe buchețele de flori, împreună cu pliantul Casei Romanței și cu CD-ul „Povești de dragoste” – un mărțișor muzical pe care Alina Mavrodin l-a lansat cu succes, în urmă cu 10 ani, tot alături de echipa Băncii Transilvania din Târgoviște.
BT, sponsor oficial al Festivalului „Crizantema de aur” și al Casei Romanței

Am remarcat pe chipurile tuturor invitatelor satisfacția de a fi găsit la Casa Romanței un spațiu cald și primitor pentru organizarea unor astfel de evenimente artistice și culturale, care funcționează sub patronajul Federației Europene a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO și care și-a propus să devină, în anul 2018, o adevărată ambasadă a culturii la Târgoviște. Deloc întâmplător, evenimentul de marți seară a fost organizat la Casa Romanței, având în vedere faptul că Banca Transilvania a fost anul trecut sponsor al realizării acestui spațiu muzeal unicat și, totodată, sponsor oficial al Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de aur”, la ediția a 50-a. Dragostea și respectul pentru romanță au constituit, de-a lungul anilor, o preocupare pentru Banca Transilvania de a susține, prin sponsorizare, marele festival național de la Târgoviște dedicat interpretării, creației și promovării acestui gen muzical de patrimoniu al culturii naționale.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page